2019-04-17 14:24:47• hírek • Bede Emőke

Nagykárolyt is elárasztották a Szilágy megyei kéregetők

Április 16-án, a nagykárolyi Helyi Rendőrség munkatársai egy csoportnyi romára akadtak Majtény község és a város között, kik a szabad ég alatt éjszakáztak, és saját bevallásuk szerint Nagyváradra szerettek volna eljutni.

Mivel a rendőrök valószínűnek tartották, hogy a Szilágy megyei Kucsóból érkező népes kompánia azért nem hagyja majd ki Nagykárolyt sem az útvonalból, a több szekérrel érkező csoportot jobbnak látták egyenesen a város elkerülő útjához kísérni. A helyi polgármesteri hivatal közleménye szerint az utóbbi időszakban megszaporodtak azok a kéregetők, melyek a szomszédos megyékből érkeznek, s előszeretettel használják ki a piacnapokat, hogy koldulhassanak. Ugyanakkor a rendőrségre több bejelentés is érkezett már azzal kapcsolatban, hogy a kéregetésen kívül még lopnak is az illetők, az üzletekből el-elemelnek ezt-azt. Az eddig előállított személyeket a hatóság természetesen vonattal hazaküldte, s az ezt követően érkezőkkel is ez a tervük.


Épp ezért arra kérnek minden nagykárolyi lakost, hogy adományaikkal ne táplálják a kéregetés jelenségét, de ha mégis ilyen kétes alakokkal találkoznak, értesítsék a nagykárolyi Helyi Rendőrséget a 0261/865.311-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: